Tactiel Profiel verkort

Een telefonische enquĂȘte gaf inzicht in de belemmeringen en de kansen die gebruikers ervaren bij het werken met Tactiel Profiel. Met het instrument is de tastontwikkeling van kinderen met een ernstige visuele stoornis goed te volgen. Maar het heeft te weinig gebruiksgemak. Het voorbereiden van de afname kost veel tijd omdat niet al het materiaal standaard voorhanden is.
 

Wens voor een verkorte versie

Er bestond de behoefte aan een verkorte standaardset met protocollen. Die wens kwam ook naar voren uit het validatie-onderzoek van Dr. R. Schellingerhout in 2001. Op dat moment waren er nog onvoldoende data beschikbaar om te bepalen welke onderdelen geschikt zouden zijn voor de verkorte versie. Het vervolgonderzoek naar de psychometrische eisen is intussen afgerond en zo kwamen er ook meer data beschikbaar. Via een zogenaamde Delphironde zijn onderdelen geselecteerd voor de verkorte versie. Voor elk onderdeel is een protocol geschreven waarin helder staat hoe het onderdeel moet worden afgenomen, welke materialen daarvoor nodig zijn en hoe er moet worden gescoord. Voor het ontwikkelen van de Tactie Profiel verkorte versie werden subsidiegelden aangevraagd bij de stichting In-Zicht.
 

Bestellen

U kunt de verkorte versie alleen bestellen, als u de uitgebreide versie van Tactiel Profiel al heeft. De materialen van de uitgebreide versie zijn namelijk ook nodig bij het gebruik van de verkorte versie. Ga naar de pagina Prijzen voor informatie over de prijs en bestelwijze van Tactiel Profiel verkorte versie.